Første fund for Hukket: Audouinsmåge
Efter et relativt sløvt forår, skete der endelig noget på raritetsfronten i Blåvand. Som det er sket så mange gange før, resulterede en eftermiddagsgåtur på stranden ved Blåvand i fund af en meget sjælden fugl. Denne gang et andengangsfund for landet. Lars Gabrielsen var d. 8. juli taget til Blåvand for at fotografere trækkende kobbersnepper, men finder ved 15-tiden en måge, der ser anderledes ud. Han tager en stribe rigtig flotte billeder og om aftenen bliver mågen bestemt til en 2k audoiunsmåge. Fuglen rastede lidt nord for hukket, omkring sabinebunkeren, men kunne desværre ikke genfindes dagene efter.
Det er langt fra første gang at sjældne fugle er fundet på stranden om eftermiddagen. Tidligere er der om eftermiddagen/aftenen bl.a. fundet lattermåge (26/8 2008), brilleterne (21/7 2007), Ørkenpræstekrave (4/6 2013), ørkenstenpikker (15/10 2013) og isabellastenpikker (14/11 2021). Der er en klar overvægt af sjældne rastfugle der bliver fundet efter 12.00 ift. før kl. 12.00, på trods af at langt de fleste observationstimer ligger i dagens første timer.
Audouinsmågen er andet førstegangsfund for Blåvandshuk i år, da der i foråret blev fanget og ringmærket hukkets første flodsanger. Hvis en overflyvende stribet ryle ikke bliver personliggjort af DKU, vil der været tre førstegangsfund i år.
Blåvandshuks totale artliste er således på 344 med audouinsmågen, hvilket gør Blåvandshuk til den andenmest artsrige lokalitet i Danmark, næstefter Grenen i Skagen, som iflg. Dofbasen er på 357 arter.