Blåvand Fuglestation fuldt bemandet hele foråret

mandag 12. april 2021
Blåvand Fuglestation er gået et spændende forår i møde med fuld bemanding og første faste forårstrækobservation i en årrække.
af Bent Jakobsen

Vi kan med glæde oplyse, at fuglestationen er fuldt bemandet hele foråret, og for første gang i mange år bliver der også foretaget faste trækobservationer i foråret.

Allerede i januar og februar havde vi Joshua Haahr og Emma Sohnemann som gjorde et godt stykke arbejde med observationer og ringmærkning. De er nu draget til Ottenby for at hjælpe med ringmærkningen på fuglestationen deroppe. Vi ønsker dem al held og lykke, og at de må komme tilbage engang.

observation_sydhukket.jpg

Simon Græsbøll Iversen ankom 28. februar og påbegyndte faste morgenobservationer fra Hukket, ligesom han skal oplæres i ringmærkning. Han er kommet på et stipendium fra DOF Østjylland og er aktiv i DOF UNG.

Jacob Coleman Nielsen kom til stationen fra 1. marts og har ringmærket til start-april, før han fik tilbudt et job. Hans afløser er engelske Samuel Perfect, som bliver her resten af foråret for at ringmærke og tage en morgenobs, når det er muligt.

Primo april ankom Amanda Johannisson, som er under oplæring udi ringmærkning. Hun har tidligere i efteråret været på Gedser Fuglestation og er aktiv i DOF UNG.

Derudover giver DOF Sydvestjyllands lokale David Manstrup en god hånd med trækobservationerne i sin fritid, og han er godt selskab for stationens folk.

20210412 103854Samuel, Amanda og Simon i gang i ringlaboratoriet med at undersøge en fuglekonge.