Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (89)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Fugle, demokrati og bøfsandwich

onsdag 26. oktober 2022
af Sebastian Thorup Hansen

Hejsa folkens

Long time no see. I hvert fald for mit vedkomne ift. den her blogskrivning. Nu er vi jo så mange mennesker (9!) at det kun er hver 9. dag at jeg skal skrive bloggen, hvilket egentlig er meget rart, såe. 

Med en sydvestenvind over natten var der lagt i kakkelovnen til en dag med et hit eller to, men det blev sgu ikke i dag heller. Vi kæmpede dog ude på obsen, samt i nettene. Og med så mange øjne og ører begge steder er der næppe meget der slipper forbi os. Selvom vi jo givetvis ikke ved hvad er slipper forbi os, siden vi ikke ser det... Nå, men nok om det. For at vende tilbage til fuglene, havde vi i dag en rigtig fornuftig start på morgenobsen, som desværre gik ret brat i stå, idet den efterhånden daglige tåge rullede ind. Virkelig noget pis. Men heldigvis havde jeg selskab af både Jonathan, Joshua og Jonas derude, så helt kedeligt blev det jo aldrig<3

Af highlights kan nævnes 8 store korsnæb, 34 dværgmåger, 6 rider, 40 rørspurve, samt en sjat bjergirisker. Ikke helt godt, men det kunne bestemt være værre:)

Dagens observationer kan ses her

Jonas og jeg måtte smutte lidt tidligere fra morgenobsen, da vi skulle deltage i demokratiet i dag. Vi skulle nemlig ned og brevstemme. Afsted drog vi så (også sammen med Lise, Adam og Momme) og fik afgivet vores stemme. Nice. 

I løbet af dagen havde Jonathan snakket en vis grillbar i Billum helt til skyerne, så der lagde vi selvfølgelig lige vejen forbi. Da jeg er i Jylland, følte jeg at var nødt til at tage del i den jyske kultur, så jeg var slet ikke i tvivl om hvad menuen skulle bestå af. En stor fed bøfsandwich med remo (jydepesto), sennep, ketchup, ristede løg, løg og naturligvis en stor klat sovs. Så er vi fandme i Jylland!

IMG_4252.jpg

Her ses en diagnostisk forskel på folk øst for Storebælt og og folk vest for Storebælt. Adam (som er fra Ishøj) er bare glad for at være der, hvorimod Jonas allerede er halvt igennem sin flæskesteg. Lise (vestjyde) kan ikke vente med at gå i gang og Momme ligner også at han er godt i gang, men han er også fra Næstved. 

Eftrfølgende stod den på et hurtigt tjek af Sydhukket og vesterled, samt en omgang gris (fodbold-jonglering) i haven. Det var sgu skønt. 

Her til aften har Adam kokkeret en fantastisk omgang hjemmelavet pizza, så vi alle kan gå mætte i seng. Så kan man ikke forlange mere. Jo, så skulle det da lige være en SU-art i morgen. Det kunne der godt komme, men det gør der ikke.

Peace out

STH

Folk på stationen: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Jonathan Hemmer-Hansen, Joakim Matthiesen, Rasmus Momme, Joshua Emil Haahr, Emma Engell Sohnemann og Adam Søderdahl