Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (55)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Halemejseeeeer <333

torsdag 27. oktober 2022
af Lise

SÅ skete det! Dagen som undertegnede har drømt længe om, men egentlig ikke har turde håbe sådan ægte på.. Halemejser (i flertal!) skulle lægge deres søde vej forbi vores fyrhavenet i dag <333

Nå, men dagen startede jo sådanset ikke med en nuttet gaveregn.
Det var første gang i en lille uges tid at netåbningen skulle ske ved mine hænder, da vi SÅ mange skønne ringmærker mennesker på stationen for tiden - totalt nice! Men lige i dag tror jeg at netåbningen gav mig godt fugleheld<333

Efter netåbning og morgenmad med ringmærkerne, valgte Momme og jeg at smutte ud på obsen. Vi missede en mellemkjove, som blev set godt af observatøren og de andre der kunne finde ud af at komme derud til tiden(Jonathan, Josh og Bøhmer). Heldigvis var det ikke det eneste spændende obsen kunne byde på i dag. Der blev fundet en trækkende Islom af Josh, hvor den pædagogisk fløj foran en rødstrubet lom der var et tak mindre end dens storfodede ven. Islommen var i øvrigt en lifer for mig, så jeg er Josh meget taknemmelig for fundet. I småfugleafdelingen kom der store korsnæb over og en enkelt silkehale på træk. Det betyder at obsen i dag producerede intet mindre end 4 subarter, hvilket jeg personligt synes er rimelig sejt!

Se dagens obs her


Alt dette nåede at ske på obsen inden Svend Aage kalder over Zello. Jeg hører ikke først hvad budskabet er, men får at vide af Sebastian at det drejer som om en flok halemejser. Det er stadig ikke helt klart at de også er røget i nettet HOS OS(!!), og et opkald fra Jonas skal til før jeg smækker teleskopet sammen i en hast og traver målrettet mod fyrhaven. Da de små fjerbolde er ultra flokflyvende, rammer 11 af dem vores net. De andre mærkere ved godt at jeg har drømt om de her små bolde siden jeg fik kigget på billedet af en i vores spisestue - altså i måneder efterhånden.. Derfor får jeg lov til at tage den første lille ven ud af posen, og jeg kan slet ikke forstå hvor lille krop og lang lang hale sådan en kan flyve rundt med. Vi får meldt til de ret nysgerrige folk tilbage på obsen at vi fremviser 11 halemejser lige om lidt, og alle stationsfolk kommer en tur forbi. Det var helt perfekt at have så mange ekstra hænder, da vi pønsede på at lave et flok gruppebillede af den ret så pæne flok. Og hvilket setup vi fik lavet, OG billede Adam tog:

Halemejser

Efter det smukke øjeblik gik nogen tilbage på obsen for at tage de sidste minutter, og der blev gået en netrunde. Svend Aage havde taget rundstykker og kage med til os, og vi lavede et bord med formiddagskaffe til de kære stationsfolk. Det var et perfekt tidspunkt vi alle var samlede på, da der blev meldt om en sejler ved fyret fundet af Joakim. Igen bliver jeg imponeret over hastigheden hvorpå en hel stue af birdere kan flytte sig udenfor MED kikkert og sko på fødderne. Dem med kamera og ellers bare et behov for at se den tættere på stormede op til fyret, hvor de fik gode dokubilleder. Ved tjekning af billeder måtte vi så konstatere at det var en efterårs mursejler på tur, og altså ikke endnu en gråsejler som ellers pænt har besøgt danske lokaliteter i dag.. Mursejleren gav heldgivis gode point på fuglebingo som plaster på såret <33

Efter folket havde tanket op på mad, blev nogen tilbage for at holde nettene åbne, arbejde lidt og ellers hygge om stationen. Jeg hoppede med i bilen som kørte mod tipmosen for at finde hits(der var sjove sangere og sejlere i tankerne). Sejlere blev ikke spottet, men sangeren var tættere på at ske. En hvidbrynet løvsanger blev fundet sidst på turen, hvor den lige ved første øjekast kunne ligne noget henad en Himalaya løvsanger i lyset osv. Det var lidt et slag for Sebastian og Jonathan, men personligt var det meget fedt at se et bryn igen. Midt på turen var vi heldige at se et par store korsnæb der sad pænt i toppen af nåletræerne og hyggede. Jeg fik lov til at låne Sebastians kamera, og tog et billede af en flot han som jeg er ret stolt af:

BILLEDE AF KORSNÆB(kommer imorgen)

Da Sebastian og jeg smutter til København i weekenden med bilen, handlede vi lige mad til folket der er her i weekenden på vejen hjem og til lidt hygge i aften nu hvor Jonathan har sidste aften herude efter 2 ugers birding og spas.
Som hyggeligt indslag har Emma fundet på at vi skal lege ”Margretheskål” med fuglenavne, hvor vi har skrevet en masse fuglearter på papirstykker og puttet i en skål. 2 hold laves, og 1 fra hvert hold skal nå at få de andre til at gætte så mange fuglearter på tid ved hjælp af f.eks. at mime. Det bliver sjovt at se hvilket hold der er bedst!

Adam er kørt ud for at hente sine biovenner da transporten ikke fik dem videre end til Esbjerg. God køretur til jeeeer!

Jeg vil smutte igen for at hygge med de andre <33

Folk på stationen: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Jonathan Hemmer-Hansen, Joakim Matthiesen, Rasmus Momme, Joshua Emil Haahr, Emma Engell Sohnemann og Adam Søderdahl