Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (32)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Hård vind fra Ø gav hårde fugle på Hukket

fredag 12. maj 2017
Lang obs og lang ringmærkning
af HKn

Vejret: Det meste af dagen stod den på frisk vind fra Ø (90) og SØ (119) 7-10 m/s og ellers masser af hårde vindstød på 12-14 m/s.... Det var overvejende en temmelig skyet dag, hvor solen kun kiggede frem kortvarigt 6/8. Sidst på dagen kom der en lille smule fugt i luften. Sigten gik fra 10-15 km. Det var en ok lun dag, hvor temperaturen gik fra 7 til 14 grader.

Folket var optimister i dag.... vores gæster var opsatte på at der var fugle derude og det var dejlig smittende med god gejst... I går ankom Martin Søgaard og senere Torbjørn Eriksen og Peter Hahn og der gik heller længe før gutterne havde spottet årets første Karmindompap som var en 2k han.. hvilket høre til blandt de allertidligste iagttagelser af arteren herude... Fuglen opførte sig noget mærkeligt, den gik flere gange inde i gårdspladsen og spiste af de brødkrummer jeg havde smidt ud til spurvene...

Martin gik på Sydhukket og fik hurtigt selskab af David Manstrup, Henrik Brandt og Tyge Enevoldsen, senere stødte de to kratluskere Torbjørn og Peter også til for en kort bemærkning...som var blevet lokket ud af den spændende vejrtype der herskede i dag... Antallet af fugle var ikke så vildt i dag, men det var nogen af arterne der dukkede op... Ude på den store sandbanke mellem en masse Fjordterner opdagede vi en helt sortnæbbet Fjordterne.. Ikke noget med brunligt næb eller skær... det var kulsort.. Dertil kunne tilføjes en smule mørkere på oversiden samt at benene ligeledes virkede mørkere... alle gode kendetegn på den østlige form "longipennis"... Og vi blev i det sorte hjørne, for pludselig kom der en melding i radioen (ukendte birder), at der hang en Sort Glente over mosen.. Den blev hurtigt spottet og den hang ud herude en lile time, hvor den lavede trækforsøg og fløj rundt ude over revlerne lige henover en flok Spættede Sæler...I øvrigt når vi nu er ved revlerne igen, så sås årets første Sortterne også rastende derude.

Fjordterne Longipennis

Foto: Martin Søgaard Nielsen

Det var lidt svært at mærke i dag, da der var utrolig meget vind i nettene, men den fik en over nakken aligevel og det udløste bonus i form af 2 friske årsarter i form af Rørsanger og Grå Fluesnapper.

Ringmærkning: Husrødstjert 1. Rødstjert 2. Rørsanger 2. Gærdesanger 1. Havesanger 1. Munk 1. Gransanger 3. Løvsanger 12. Grå Fluesnapper 1. Bogfinke 2. Tornirisk 1. Gråsisken 7 (Stor 1 og Lille 6). I alt 34 fugle fordelt på 12 arter.

Sidst på eftermiddagen tilføjede Peter og Torbjørn lige et par ekstra fine arter til dagen i form af en Lærkefalk og en Skovsanger nede i mosen.

HKn